Csorba István séf

A Maurus Étterem konyhafőnöke, Csorba István nem egy klasszikusan vendéglátós családban nőtt fel, de a nagyapja körömpörköltje emlékezetes maradt számára. Tizenhat évesen került a kecskeméti vendéglátóipari iskolába, és ott kötött életre szóló kapcsolatot a gasztronómiával.
Egy kisvárosban, a Bács-Kiskun megyei Izsákon indult István szakmai pályafutása, majd Németország, Ausztria, Görögország és Ukrajna következett. Leginkább mégis az olasz konyha áll hozzá közel, amit itáliai munkái során szeretett meg, olyan kollégák társaságában, akikre mindmáig büszkén néz fel. A Maurus Étterem magyar-olasz fúziós konyhája tökéletes terep a konyhafőnök számára.
István úgy tartja, hogy a mesterségének a csiszolásához folyamatosan tanulnia kell: nem rest a napi munkája mellett két-három órát szakmai írások olvasásával tölteni, sőt, ha teheti, akkor szabadidejében is főz, vagy éttermeket látogat. Külföldön is vállal munkát, hogy tanulhasson, és utazásai során valahogy mindig egy konyhában köt ki. Konyhafőnökként sem engedte ki kezéből a fakanalat, az első vonalban áll a Maurus konyhájában. Ezt a vendégek is könnyen megtapasztalhatják, a nyitott konyha alkalmat ad arra, hogy Istvánt munka közben lássák. Igazi csapatjátékos ő, megtartja a hierarchiát, de abban hisz, hogy egy jó hangulatú munkahelyre mindenki szívesen jár be dolgozni, és ha a csapat magáénak érzi a konyhát, akkor együtt tudnak fejlődni és közös sikereket érnek el, ami mindig az elégedett vendéget jelenti.

Csorba_Istvan